"... Nem az számít, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak Isten,
aki a növekedést adja." - 1 Kor 3, 7-8
Vissza a beszámolókhoz

Adventi lelki nap a gimnáziumban

December 9-én, kedden került sor iskolánkban a 7-12. évfolyamos diákok adventi lelki napjára. Fiataljaink különböző helyszíneken, változatos programok során készülhettek lélekben Krisztus születésére.

Számos osztályunk látogatott meg egy-egy templomot, atyát, vagy lelkészt. Így a 7. és 8.a. osztályosok Gulybán Gergely atyát keresték fel, míg a 7/1. osztály a pálos testvérekkel töltötte a napot a gellérthegyi Sziklatemplomban.

A 8/2/a és 8/2/b osztályok Sóskuti Zoltán református lelkész úr vendégei voltak egy énekléssel, csenddel, beszélgetéssel, játékokkal teli, jó hangulatú lelki nap keretében.

A 12/6/a osztály örömmel látta vendégül régi ismerősét, Balogh László (avagy közismert nevén „Lacus”) atyát, a 12/6/b osztály pedig Balik Béla atyát látogatta meg ezen a napon.

Kilencedik, tizedik és tizenegyedik évfolyamos diákjaink számára az iskolában szerveztünk közös lelki napot, melynek témája az öröm volt. Meghívott vendégünk, Dr. Csépányi Gábor atya az örömről és a hálaadásról beszélt nekünk előadásában. Ezt követően diákjaink részt vettek az „Imasarok” interaktív, elmélkedős, imádkozós programján, valamint a játék-szobában nagy sikerű közösségi játékokat játszottak. A napot választható programok zárták, többek között kézműveskedés, filmnézés, kiscsoportos beszélgetés.

Szép nap volt, és reméljük, hogy fiatalok és felnőttek egyaránt tudtak hazavinni magukkal egy-egy gondolatot, érzést, vagy akár néhány jó pillanat emlékét.

Istennek legyen hála!

Vissza a beszámolókhoz

    Következő események

© 2024 Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva