"... Nem az számít, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak Isten,
aki a növekedést adja." - 1 Kor 3, 7-8
Vissza a beszámolókhoz

Márton nap

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy novemberben a nyelvi munkaközösség Márton napot szervez, ahol az őszi ünnepkör eseményeit dolgozzák fel elsős, negyedikes és hetedikes angolosaink, illetve németeseink.

Belcsákné Koncz Ágnes tanárnő angolosai a hálaadás ünnepéről meséltek nekünk, Schillerné Bősze Rita tanárnő angolosai pedig Guy Fawks Day-ről. Dézsi Györgyné németesei Szent Márton történetét adták elő színdarab formájában. A műsort alsósaink zárták. Belán Berényi Lilla tanárnő németesei és Hagemann Péterné angolosai dalokkal, versekkel kedveskedtek a szép számmal összegyűlt nézőseregnek. Projektoros vetítés segítette az idegen nyelvű szövegek megértését.

A műsor után zenészeink vezetésével elindult a lámpás felvonulás az iskola udvarán át a nyelvi termek elé, ahol tűz és ennivaló várta a résztvevőket. Az érdeklődők megtekinthették a nyelvi termeket, illetve a nyelvi folyosón idén létesült idegen nyelvi könyvtárunkat, faliújságainkon pedig diákjaink munkáit.

A jó hangulatú rendezvény alkalmat adott a gyerekeknek arra, hogy a projektmunka során más formában találkozzanak a nyelvvel és élményekkel, ismeretekkel gazdagodjanak.     

Az eseményhez kapcsolódó fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.

Vissza a beszámolókhoz

  Következő események

  • 2023-09-28

   Diáksport-nap

  2023-10-01

  A zene világnapja

2023-10-06

Megemlékezés az aradi vértanúkról

2023-10-10

Gólyahét

2023-10-11

Gólyahét

© 2023 Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva