"... Nem az számít, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak Isten,
aki a növekedést adja." - 1 Kor 3, 7-8

Kerékpártúra a Velencei-tó körül

A 7/1 osztály kerékpár túrája az "Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéknél” TÁMOP-3.1.17-15-2015-0010 keretében valósult meg.

A kirándulásról készült élménybeszámoló alább olvasható

Kerékpártúra a Velencei-tó körül (2015. 06. 15.)

Még az első, szeptemberi osztálykirándulásunk sikere után elhatároztam, hogy az év végén is szervezek a gyerekeknek egy közös kikapcsolódást.

kerekpartura a velencei to korul

Testnevelő révén nem is eshetett volna a választásom másra, mint egy aktív pihenési formára, egy kerékpártúrára. Bár a nyári táboraim során 4-szer körbetekertem a Balatont, a Velencei-tó eddig kimaradt a listámról. Így e tavunk mellett döntöttem. Emellett még az is a Velencei-tó mellett szólt, hogy közel van Budapesthez, így egy 1 napos kirándulásra egy kis strandolással összekötve tökéletes.

kerekpartura a velencei to korul

A MÁV-val sikerült megbeszélni hosszas egyeztetés után, hogy milyen típusú vonatra fér fel ennyi kerékpár, hisz a létszámunk kereken 30 fő volt, amelyet nagy odafigyelés mellett folyamatosan koordinálni kellett.

Június 15-én hétfő reggel 7 órakor volt a találkozó a Déli pályaudvaron, mely a nagyon korai ébredéssel még izgalmasabbá tette a napját sok vidéki tanulónknak. Kis idő múlva szerencsésen megérkeztünk Velencére, ahol egy rövid eligazítás után hamar felsorakozott a hosszú kerékpáros láncunk.

kerekpartura a velencei to korul

Többen elmondták nekem, hogy ez az első hosszabb kerékpáros túrájuk, így kezdetben lassan haladtunk, hogy mindenki felvehesse a tempót, hozzászokhasson a folyamatos terheléshez. Nagyon jól tudtunk haladni, bár utunkat néhány kerékpáros nehézség, javítanivaló szegélyezte.

A kerékpáros út kiváló minőségű, minden szakaszán követhető, táblákkal jelölt.

Áthaladtunk a Pákozdi Nemzeti Emlékhelyen is, amit talán egy későbbi tanulmányi kiránduláson majd újra meglátogatunk.

Osztályfőnök helyettes tanár úr hosszútávfutó, így ő amellett döntött, hogy az aznapi 30 km-es edzését minket kísérve, futva teszi meg. Többször előrefutott, ha mi lemaradtunk, de mindig bevártuk egymást. Nagyon motiválóan hatott a tanulókra, hogy sok kitartással mi mindenre képes az ember. A sporthoz való hozzáállásával példaképpé vált a szemükben.

kerekpartura a velencei to korul

Több pihenőt tartottunk, de mindig hamar indulni szerettek volna a gyerekek tovább, hogy mielőbb folytathassák a kerékpározást. A tervezett menetidő 3 óra volt. Ezt sikerült tartanunk, hisz minden túrázó leküzdte fáradtságát és a meleget. És már csak a jól megérdemelt fürdőzést várta. :)

kerekpartura a velencei to korul

A gárdonyi szabadstrandon töltöttük el a nap további részét, ahol a gyerekeket az sem zavarta, hogy nem éppen a legmelegebb volt a tó vize, és még egy kis esőt is kaptunk.

Nagyon jól sikerült a kirándulásunk, sok élménnyel gazdagodva érkeztek haza a gyerekek. A szülők napok múlva is írtak e-maileket, hogy a gyerekeik folyamatosan csak a kerékpártúráról beszélnek, hogy milyen jól érezték magukat.

Ezért érdemes kirándulást szervezni! :)

Köszönjük a támogatást!

    Következő események

    • 2024-04-23

      08:00-17:00 Óvodai jelentkezés, időpontfoglalással

    2024-04-30

    08:00-17:00 Óvodai jelentkezés, időpontfoglalással

2024-05-01

A munka ünnepe

2024-05-02

A felvételizők értesítése az eljárás eredményéről

2024-05-03

Gimnáziumi ballagás

© 2024 Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva