"... Nem az számít, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak Isten,
aki a növekedést adja." - 1 Kor 3, 7-8

Levél az iskolaválasztó Szülőknek

Tisztelt Szülők!

Kedves Anyukák! Kedves Apukák!

 


 

A Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetőjeként szólítom meg Önöket.  Szülőnek lenni a legszebb és a legnehezebb hivatás. Mindenkiben ott van a kérdés: elég jó szülő vagyok-e?  Most egy olyan döntés előtt állnak, amely meghatározza gyermekük további fejlődését.  A következő a kérdés: jó döntést hozok-e a gyermekem érdekében? Milyen szempontok szerint válasszak?!  Ebben a döntéshozatalban szeretnék Önökkel együtt gondolkodni, nem befolyásolni, pedagógusként segíteni.

Rengeteg online információt kaptak, kapnak az iskolákról, az ott folyó nevelő- oktató munkáról. Minden iskola valamiben jó, szeretné egy kicsit az egyediségét is megmutatni.

Az iskolaválasztás egy hosszú, alapos körüljárást igénylő folyamat. Ha azonban hallgatunk a megérzéseinkre is, biztosak lehetünk benne, hogy jól választunk, és gyermekünk szívesen jár majd az adott intézménybe. Köszönjük, hogy a nehéz helyzet ellenére is ellátogattak hozzánk, betartva az óvintézkedéseket. Egy rövid időre „iskolások lettek kis gyermekeik” – jó volt látni a sok felszabadult arcocskát a foglalkozás után. Néhányan izgalommal érkeztek, tán félénken is, de megtapasztalhatták jó lesz iskolásnak lenni!

Böjte Csabától vett hitvallással várjuk gyermekeiket: „Gyermeket nevelni, egy- egy bölcs gondolatot megosztani, a bomló, mindenre rácsodálkozó emberi értelmet lángra lobbantani a legszebb hivatás a földön!”

„ A gyermek szaladgáljon szabadon, nap mind nap feszüljön neki a korához, fizikai képességeihez mért feladatainak. Tanuljon, küzdjön, mert csak így tud szellemileg, lelkileg, fizikailag kibontakozni, felnőni, egészséges, normális emberré válni…”

 

                                       Tisztelettel: Horváthné Vincze Judit

    Következő események

    • 2024-04-23

      08:00-17:00 Óvodai jelentkezés, időpontfoglalással

    2024-04-30

    08:00-17:00 Óvodai jelentkezés, időpontfoglalással

2024-05-01

A munka ünnepe

2024-05-02

A felvételizők értesítése az eljárás eredményéről

2024-05-03

Gimnáziumi ballagás

© 2024 Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva