"... Nem az számít, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak Isten,
aki a növekedést adja." - 1 Kor 3, 7-8

Energetikai fejlesztés a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnzáium épületén

Befejeződött az energiahatékonysági beruházás a XVII. kerületi tanintézményben, megfelelően szigetelt épületben, új nyílászárókkal és megújult fűtési rendszerrel fogadta tanulóit az őszi szünet után az iskola.

A közelmúlt egyre drasztikusabbá váló környezeti problémái rámutatnak a környezettudatosság égető szükségességére az élet minden területén. Az EU 2020-as direktívája előírja, hogy 2020-ra – többek között – 20%-kal kell csökkenteni az üvegház hatású gázok kibocsátását, és 20%-kal javítani kell az energiahatékonyságot az 1990-es szinthez képest. A feladat teljesítésében azonban nem maradunk magunkra, az Európai Unió fejlesztési programjain keresztül biztosít forrást olyan beruházásokhoz, mely hazai és Európai Uniós stratégiával összhangban az energiahatékonyság és energiatakarékosság megvalósítását, az energiafogyasztás csökkentését és az energiabiztonságot szolgálja.

Az Európai Unió és a Magyar Állam 103,59 millió forintos támogatásával valósulhatott meg a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének energiahatékonysági fejlesztése.

Összehangolt munkával mintegy három hónap leforgása alatt teljes körű homlokzati szigetelést kapott az iskola 24 tantermes, panel épülete, a beruházás során kicserélték az ajtókat, ablakokat, üvegfalakat, saját hőtermelő rendszer kialakításával és a régi kazánok cseréjével korszerűsítették a fűtési rendszert.

A fejlesztés eredményeképpen iskola épületében megszűnt az energiapazarlás, és évente 78 tonnával kevesebb üvegházhatású gázkibocsátást realizálnak, az épület energia megtakarítása pedig több mint 45%-kal csökkent.

A kivitelezés időpontja: 2014. július 21-október 23.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 103 592 283 FT
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A beruházás Irányító Hatósága: Miniszterelnökség

A beruházás Közreműködő Szervezete: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Sajtóinformáció:
COMpost Communications Kft.
kali.andrea@compost.hu
06-30-4319508

Sajtómegjelenések

Rákosmente TV:
Felújítás alatt a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épülete - Adás

Hírhozó 2014. 10. szám:
Folytatódnak az intézményfelújítások - Cikk

Záró sajtóközlemény:
Energiahatékonysági fejlesztés Uniós forrásból - Közlemény

© 2024 Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva